درباره هایپاتیا
هایپاتیا قبل از هر چیز یک دانشنامه کتاب است. سعی ما این است که بهترین کتابها در زمینههای مختلف فلسفی، علمی، اجتماعی، روانشناسی، مدیریتی، سیاسی و ادبیات را به شما معرفی کنیم. معرفی هر کتاب در قالب یک مقاله حدودن ۱۰۰۰ کلمهای صورت میگیرد. سبک مقاله هم بستگی به موضوع و سبک کتاب دارد و اغلب شامل خلاصه کتاب هم میشود.
در نهایت سعی ما این است که شما با خواندن این معرفی و خلاصه مختصر ضمن آشنایی نسبی با موضوع و مفهوم محوری کتاب، به خواندن اصل کتاب نیز علاقهمند شوید و آن را تهیه کنید و بخوانید. ما اعتقاد داریم که تنها کتاب خواندن کافی نیست. ما به عنوان علاقهمندان کتاب وظیفه خود میدانیم که با خرید کتاب به چرخه بازار نشر کتاب نیز کمک کنیم که با گسترش این بازار چرخ فرهنگ مملکت بهتر بچرخد.
هایپاتیا دانشنامه کتابهایی که برای همیشه دیدگاهتان را نسبت به زندگی تغییر میدهند.
هایپاتیا که بود؟
هایپاتیا (هیپاتیا یا هایپشیا) زاده ۳۵۰–۳۷۰ میلادی و درگذشته در ۴۱۵ میلادی. فیلسوف زن نوافلاطونی، اخترشناس و ریاضیدان و فرزند تئون، اهل اسکندریه تحت امپراتوری بیزانس بود. از او به عنوان اولین ریاضیدان زن که زندگی او ثبت شده است و آخرین کتابدار کتابخانه اسکندریه نام برده میشود. هایپاتیا استاد فلسفه و ریاضی در شهر اسکندریه بود و در علم نجوم مهارت داشت. او همچنین یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین اندیشمندان نوافلاطونی در اسکندریه بود. هایپاتیا در طول زندگیاش به عنوان یک معلم بزرگ و پژوهشگر ماهر شناخته میشد.
هایپاتیا با تحریک یک سراسقف کلیسا به نام سیریل در اسکندریه به اتهام جادوگری و توطئه علیه مسیحیت بهدست گروهی از مسیحیان به سرپرستی یک پدر روحانی کلیسا به نام پیتر به قتل رسید. در دوران قرون وسطا بسیاری از پژوهشگران به اشتباه فکر میکردند که او کاترین اسکندریه است. در دوران عصر روشنگری او به عنوان نماد کاتولیسیزمستیزی بود. در قرن نوزدهم چهرههای ادبیات اروپایی به خصوص چارلز کینگزلی درباره او رمان نوشتند و در قرن بیستم هیپاتیا به عنوان نماد حقوق زنان و به عنوان چهره پیشرو جنبش فمینیسم مطرح شد.
هایپاتیا کتابدار کتابخانه اسکندریه
#کتابـبخوانیم #کتابـبخریم
دیدگاه خود را مطرح کنید
معرفی کتاب
چرا باید کتاب بخوانیم؟
چرا باید کتاب بخوانیم؟ تا به حال کتاب فلسفی خوانده اید؟ به این فکر کرده اید که چرا کلام فیلسوفان اینقدر مغلق و پیچیده است؟